Titelstrijd blijft onverminderd spannend na gelijk spel Baarlo

Baolder2 HBSV2 competitie
10 mei 2019

Op dinsdag 30 april stond er voor Baarlo 2 een doordeweekse wedstrijd op het programma tegen HBSV. Deze wedstrijd was al verschillende keren afgelast, maar kon nu dan eindelijk gespeeld gaan worden. HBSV is een geduchte tegenstander, die net als Baarlo bovenin meedraait in de competitie. Dit was ook al te zien tijdens de eerste wedstrijd tussen deze twee teams, die na een spannende wedstrijd nipt met 2-1 over de streep kon worden getrokken door Baarlo.

De wedstrijd begon om 19:30, en ook nu stond er weer een Baarlo dat vol inzet en strijd de wei in trok. HBSV wilde zich echter ook niet zomaar bij een nederlaag neerleggen, en het was dan ook HBSV dat het best begon aan de wedstrijd. Baarlo schakelde niet goed om en had het op het middenveld erg lastig tegen de constant bewegende middenvelders van HBSV. Behalve een kopbal en een schot van afstand leverde dit echter geen grote kansen op. Na een half uur wist Baarlo zich te herstellen. Het team stond positioneel beter en het lukte steeds beter om HBSV onder druk te zetten. Dit leidde zelfs tot een doelpunt van The Bird, ware het niet dat de scheids ergens een overtreding had gezien en het doelpunt afkeurde. Grote kansen volgden voor Baarlo, maar mede dankzij de uitstekende keeper van HBSV wilde de bal er maar niet in voor Baarlo.

Resultaat was een 0-0 ruststand. Baarlo kon echter buigen op een goed einde van de eerste helft, en ze trokken deze lijn door in de tweede helft. HBSV kwam er nog maar zelden uit, en Baarlo drukte HBSV terug op de eigen helft. Er werd in die fase goed gevoetbald, met enkele grote kansen tot gevolg. Een ding was echter niet verandert ten opzichte van de eerste helft: de bal wilde er maar niet in. Het einde van de wedstrijd naderde, maar beide teams bleven strijden voor wat ze waard waren. Stan Canjels had nog een geweldige vrije trap, maar deze spatte snoeihard uiteen op de lat.

Het bleef bij 0-0, waardoor de punten gedeeld werden. Puntverlies voor Baarlo, maar dit punt kan zomaar eens een gouden punt blijken in de titelstrijd. In het weekend volgt een wedstrijd tegen FCV, waarna op 12 mei de wedstrijd tegen directe concurrent MMC Weert gevoetbald wordt.

Na de wedstrijd bleef het, zoals wel vaker dit seizoen, nog lang druk in de Meeren. Een goede zaak voor de club en een teken dat het met de sfeer wel goed zit binnen de selectie. Op het grote scherm werd er gekeken naar Tottenham-Ajax, een wedstrijd die eindigde in 0-1 voor de bezoekers. Een goede uitgangspositie voor de return wedstrijd in Amsterdam. Ook in deze wedstrijd zullen ze echter tot de laatste minuut moeten blijven strijden voor een plek in de finale. In voetbal is namelijk alles mogelijk.
Met dit in het achterhoofd zal ook Baarlo 2 de komende weken moeten blijven vechten, om aan iedereen te laten zien dat ze het kampioenschap verdienen. 100% inzet en overtuiging, geen gemakzucht, en zichzelf belonen voor een goed seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019