Teleurstelling van afgelopen seizoen weggepoetst!

15 mei 2019

Baolder 2 kon afgelopen zondag het kampioenschap binnenhalen. Daar waar afgelopen seizoen de titel op een pijnlijke manier werd misgelopen, mag Baolder 2 zich na afgelopen zondag wel tot kampioen kronen van dit seizoen. In een rechtstreeks duel werd de grote concurrent MMC Weert 2 op uiterst overtuigende wijze aan de kant gezet: 3-0. Kampioenschap binnen, de teleurstelling van afgelopen seizoen definitief weggepoetst.

Om de druk niet te groot te maken voor de spelers, werd besloten geen gekke dingen te doen. De spelersgroep mocht zich dan ook gewoon om 10.00 uur melden in De Meeren, net als bij andere thuiswedstrijden. Trainer René beschikte vandaag over maar liefst 19 spelers (!!), eens te meer een bevestiging dat als het goed gaat weinig spelers geblesseerd zijn. René maakte de opstelling bekend, er werden nog een paar afspraken gemaakt over corners en vrije trappen en daar bleef het bij. Om de lachspieren van iedereen nog even te checken ging René wel nog even zijn agenda van de komende weken voorlezen. De trainer had een heel plan gemaakt hoe het kampioenschap te gaan vieren de komende weken. Een planning waar de spelers zich wel in konden vinden! De sfeer was goed en de spanning weg!

Omdat het marketing team van VV Baarlo goed werk had geleverd, was het behoorlijk druk bij de wedstrijd. Het talrijke publiek zag een aarzelende start van Baolder 2. MMC Weert 2 drong de eerste minuten aan, bleef wel ongevaarlijk maar liet duidelijk zien dat ze toch echt alles uit de kast wilden halen om de koppositie over te nemen. Na een paar minuten schudde Baolder 2 het beetje angst dat het nog had van zich af en begon de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uit de eerste de beste vrije trap een meter of 20 voor het doel van MMC Weert 2, bedacht Stan Wijhers zich geen moment. Via een tegenstander en een rare stuit was de keeper van MMC Weert 2 kansloos op zijn schot en stond er een snelle voorsprong op het scorebord: 1-0. Een kleine klap in het gezicht van MMC, dat hier geen antwoord op had. Baolder 2 bleef vervolgens de wedstrijd domineren en leek op rozen te komen toen Sven Wullms er al vrij snel 2-0 van maakte. In het restant van de 1e helft hield Baolder 2 fier stand en was de 3-0 eerder in de maak dan de 2-1. Een doelpunt kwam er echter niet meer, waardoor Baolder 2 met een 2-0 voorsprong de theepauze inging.

In de rust waarschuwde trainer René dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was en verwees naar de eerdere resultaten in de Champions League op dinsdag en woensdag. De voorsprong mocht natuurlijk niet meer weggegeven worden nu, want dan zou de teleurstelling nog vele malen groter zijn dan afgelopen seizoen.

Toch was het good-old Dennis Peeters, die tot grote ergernis van moeder Truus, er voor leek te zorgen dat de spanning terug in de wedstrijd kwam. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door de spits van MMC Weert 2, maar hij wist de snel uitkomende Jarno niet te kloppen. Een redelijk kansloos schot ging ruim naast, waardoor Baolder 2 dus even goed weg kwam. Wel nog even checken bij Truus of we niet 112 moesten gaan bellen. Gelukkig was Truus vrij snel rustig en nam ze nog maar even een volgende peuk om de spanning te onderdrukken. Prachtig om te zien hoe intens het publiek met Baolder 2 meeleefde.

Uit de eerstvolgende tegenaanval bracht Sven Wullms met een splijtende pass Matthijs Timp in stelling, die bekroonde zijn geweldige seizoen met het derde doelpunt vandaag: 3-0. Het was natuurlijk de genadeklap voor MMC Weert 2, dat het ondanks deze achterstand wel bleef proberen, maar de Baolderse defensie gaf zoals wel vaker dit seizoen geen krimp. Jarno moest nog 1 keer echt in actie komen, aan de andere kant had Baolder 2 nog wat kansjes om de voorsprong nog groter te maken. Zo ver kwam het allemaal niet, er vielen geen doelpunten meer. Niels ‘Schmelzer’ Bongers kwam nog wel goed weg zonder gele kaart. Een overtreding die hij maakte kwam in aanmerking voor een donkergele prent, maar de verder prima fluitende scheidsrechter besloot om vandaag geen kaarten te trekken. In plaats van die gele kaart kreeg Niels, net als Fehran, vlak voor tijd nog een publiekswissel. Fehran voor een fantastische wedstrijd vandaag, Niels meer voor een zeer degelijk seizoen. Beide spelers kregen in ieder geval een staande ovatie van het publiek en dat hadden ze ook dik verdiend.

En daarmee kwam de wedstrijd tot een einde en mag Baolder 2 zich na exact 10 jaar weer tot kampioen van de derde klasse kronen. Een kampioenschap dat dik verdiend genoemd mag worden. Uit 19 wedstrijden werden 15 overwinningen behaald, allemaal dik verdiend ook al waren er een paar op gelukkige wijze tot stand gekomen. Twee keer werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen MMC Weert 2 en HBSV 2, ook met die uitslagen was iedereen tevreden. Er werd verloren van Roggel 2 (1-0 uit), een nederlaag die Baolder 2 aan zichzelf te danken had. Er werd in die wedstrijd meer gepraat dan gevoetbald, een terechte nederlaag die echter onnodig was. En er werd thuis verloren van Ivo 2, 1-3. Een wedstrijd waarin Ivo 2 boven zichzelf uitsteeg, ook deze uitslag was volkomen terecht. Met 47 punten, de meeste goals voor en de minste goals tegen, mag je dan zeggen dat je de terechte kampioen bent. Er volgt nog 1 wedstrijd, op zondag 26 mei, thuis tegen RKMSV 2 uit Meijel. Op dit moment is er niemand van Baolder 2 die daar al mee bezig is. Of het moet toch stiekem de trainer zijn, die het misschien in zijn hoofd haalt om zichzelf dan nog eens op te stellen. Zijn rentree op het veld bij de veteranen onlangs viel niet tegen, dus wie weet.

Voordat het feestje in Baolder echt losbarstte, mochten de spelers van Baolder 2 nog even door een erehaag, opgezet door spelers en leiding van MMC Weert 2. Een prachtig gebaar van een zeer sportieve verliezer. Een voorbeeld zoals je ze niet meer heel vaak tegenkomt in het amateurvoetbal. Het dwong in ieder geval veel respect af bij iedereen van Baolder 2. Vervolgens bedankte trainer René zijn gehele team, in het bijzonder de spelers die de laatste tijd wat minder speeltijd hadden gekregen. René benadrukte dat het kampioenschap een echte teamprestatie was, waarbij vooral de gemotiveerde wisselspelers vaak iets extra’s konden geven. Iedereen was het daar volledig mee eens, het kampioenschap van het collectief!

En toen was het tijd voor de derde helft. Tja…laat daar maar een apart verslag voor geschreven worden, want anders wordt dit verslag wel heel erg lang!

Uw verslaggever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019