Oorlog in het veld, feest buiten het veld

Baolder on tour in Bree
20 mei 2019

Het verslag van de derde helft van het kampioensfeest van Baolder2 is nog niet geschreven. Maar het verslag van de vierde helft is alweer klaar. Want wat was het weer een mooie zondag in Maasbree. Correctie… middag en avond.
Het eerste had eerst een lunch bij Matthijs. De mannen van het tweede waren deze morgen al goed vertegenwoordigd bij andere elftallen en zo werden het 5e, 4e, 3e en eerste uitgeholpen door Baarlo 2. Want ja, wie wil nu geen kampioen in zijn team. Baarlo 2 speelde niet omdat VCH 2 enkele weken geleden uit de competitie gehaald werd.

De meeste spelers gingen op de fiets richting Bree, waar een enkeling toch met de auto kwam. En de geruchten gaan dat er meer mee naar Baarlo is gegaan dan er terug is gekomen. In ieder geval is de hand van god tweemaal in Baarlo gesignaleerd.

Laten we maar met het sportieve gedeelte beginnen, want daarvoor waren we uiteindelijk toch in Bree. Het was weer een echte derby. Veel kaarten, veel overtredingen, op het randje, over het randje. De M-side liet zich enkele malen horen. En ook vanaf het prachtige terras in Bree werd er veel geschreeuwd. Het was kwalitatief geen hoogstaand voetbal, maar goed spanning was er 90 minuten.

Mocht er nog iemand bij Maasbree willen gaan voetballen dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
– Schreeuwen bij elke overtreding die er gemaakt wordt en vragen om een gele kaart. Met name in de technische staf is dit een vereiste.
– Zelf niet vies zijn om een overtreding te maken.
– Je moet minstens 85 kilo wegen, om al te kunnen blijven staan als je tegen Bird aanrent, het gerucht gaat dat de laatste man van MVC nog steeds door aan het rollen is.
– Roep hands bij elke bal die ook maar in de buurt komt van het lichaam van een speler.
– Ga liggen zodra je in de zestien komt.

Maar goed ondanks alles blijken die ‘eikels’ uit Bree na 90 minuten toch prima kerels. Dit is hoe voetbal hoort. Strijd in het veld, biertje drinken na de wedstrijd. De nummer 6 van Maasbree was na de wedstrijd nog steeds verbaasd dat hij geen geel had gepakt. Zelfs de leiders van Maasbree bleken na de wedstrijd toch wel prima kerels en zo werd het nog een gezellige avond.

De beerpong wedstrijden werden natuurlijk veelal in Baarloos voordeel beslist. Hoeveel er gedronken is kunnen zinnige uitspraken over gedaan worden. Maar één ding is zeker, in Bree hebben ze iets meer moeite met een 3 liter fles apfelkorn dan in Baarlo. Maar goed. Wij verwachten volgende week op de seizoensafsluiting in Baarlo natuurlijk ook enkele Breetse spelers en natuurlijk ook speelsters. Sterker nog, mochten jullie toezeggen dat jullie komen, dan zorgen wij persoonlijk voor een 3 liter fles apfelkorn. Het kan geen kwaad dat er wat Baarloos en Maasbrees speeksel uitgewisseld wordt. Dit gebeurd wel vaker. En de derby eindigt toch altijd gelijk.

Maar goed, tijd om iets meer op de details in te gaan. Schottie hing al snel in een paal op het terras en wist zodoende enkele muntjes binnen te harken. René was ditmaal iets voorzichtiger met zijn dansmoves. Het gerucht gaat dan ook dat hij nog spierpijn heeft van vorige week, laat staan de dames. Sven ging ditmaal op tijd naar huis, scheelde enkele Maasbreese dames weer spierpijn. Linssen haalde zijn standaard schaal snacks en er werden zelfs nog huwelijksaanzoeken gedaan. Bird was regelmatig aan het knuffelen met wat spelers en speelsters van de verkeerde zijde en de lokale stickerchick van Bree probeerde enkele Baarlonaren te versieren… Aan snacks geen gebrek in Maasbree, de (bitter)ballen vlogen door de kantine!

Namens Baarlo willen wij MVC bedanken voor wederom een geslaagde seizoensafsluiting. Aangezien de KNMB (koninklijke nederlandse maasbreese bond), toch altijd de derby in Bree plant op deze speelronde. Maar één ding kunnen ze niet ontkennen in Maasbree, zonder Baarlo is de seizoensafsluiting in Bree geen succes. De kantine is met name later op de avond voor de helft gevuld met Baarlonaren. Dus dames en heren uit Bree! Volgende week maandag vrij pakken en komende zondag allemaal naar Baarlo voor de seizoensafsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019