Koppositie gehandhaafd

Baolder2 Helden3 comp
15 april 2019

Afgelopen zondag kwam Helden3 op bezoek naar De Meeren. De laatste jaren beleeft Helden3 goede herinneringen aan hun bezoek in Baarlo. Diverse malen werden de punten meegenomen naar Helden, Helden3 is dan ook een echte ‘angstgegner’ voor Baolder2. Dat was al zichtbaar in de uitwedstrijd, waar een moeizame 1-3 overwinning in de wacht werd gesleept.

Maar op zondag 14 april was Helden3 duidelijk niet opgewassen tegen Baolder2 en werd het klasseverschil in de 2de helft duidelijk gemaakt. Vanaf de 1e minuut werd Helden3 onder druk gezet. Dat resulteerde in 3 corners binnen 2 minuten. Dat werd Helden3 al te veel want uit de 3de corner was het good-old Jeroen ‘Bati’ van Wyllick die de score opende: 1-0. Een droomstart voor Baolder2. Toch verliep de rest van de eerste helft uiterst moeizaam. In plaats van eenvoudige ballen over 5 meter te geven, leek het alsof de spelers van Baolder2 een onderlinge strijd hadden afgesproken wie de meeste tegenstanders voorbij kon gaan. Tegenstander 1 lukt nog wel, een tweede speler werd ook nog wel omspeeld, maar bij Helden3 is dat de limiet. Een derde speler kom je gewoon niet meer voorbij! De Baolder spelers liepen zich dan ook continue stuk op de met veel inzet spelende tegenstander. Helden3 probeerde zelf met lange ballen van achteruit de spitsen te bereiken, daarbij waren ze af en toe gevaarlijk al leidde dit ook weer niet tot hele grote kansen. Een goed schot op doel werd door Jarno naast gekeken, dat was eigenlijk het enige echte gevaar dat Helden3 wist te creëren de eerste helft. Baolder2 kreeg op het eind van de eerste helft wel iets meer ruimte en kwam een paar keer gevaarlijk voor doel. Helden3 leek de enorme inzet van het eerste half uur niet te kunnen vasthouden. Tot doelpunten kwam het echter niet meer en zo werd het kleedlokaal opgezocht voor een kopje thee/ranja met een 1-0 voorsprong.

Trainer René benadrukte dat er eenvoudiger gevoetbald moest gaan worden en besloot nog geen wissels toe te passen. Baolder2 startte in ieder geval goed de tweede helft en een aantal spelers begon eindelijk weer hun eigen niveau te laten zien. In de 55ste minuut was het Tayo Janssen, die terugkomt van een langdurige blessure, die een goede voorzet vanaf rechts hard op doel kopte. De bal werd van richting veranderd en daarmee was de doelman van Helden3 kansloos: 2-0. Vanaf dat moment was het verzet van Helden3 gebroken en begon Baolder2 de ene na de andere aanval op te zetten. Vlak na het inbrengen van gastspeler Tim Steenks (Baolder4) en de eveneens van een langdurige blessure terugkerende Dennis Beurskens, was het Maarten Grubben die een fantastische voorzet van Tayo binnenkopte: 3-0. Baolder2 kreeg vervolgens voldoende kansen om de marge te vergroten, maar dat lukte vooralsnog niet. Een kwartier voor tijd werden ook de jeugdspelers Sil Zeetsen en Tonny Boots speelminuten gegund. Daar maakten de 2 dankbaar gebruik van, want samen zorgden ze voor het volgende doelpunt. Een mooie steekbal van Sil werd door Tonny op uiterst fraaie wijze afgerond: 4-0. Dat smaakte naar meer zou Tonny gedacht hebben, want een paar minuten later werkt hij een strakke voorzet van rechts binnen: 5-0. Het had nog mooier kunnen worden, toen Tonny uit een corner de bal richting de kruising wilde jagen. Het zullen de zenuwen zijn geweest, want in plaats van de bal raakte Tonny alleen maar wat lucht. En daarmee eindigde de wedstrijd ook zo ongeveer. Vermeldenswaardig is wel nog dat Roy Smits voor de derde achtereenvolgende keer als 16de man zijn minuutjes maakte, terwijl Freek Timmermans als reservekeeper was opgetrommeld omdat Jarno niet geheel fit was. Freek kwam echter niet meer aan spelen toe, maar een bedankje namens de gehele groep is wel op zijn plaats.

Met een uiteindelijk toch duidelijke en prima overwinning begaf het gezelschap zich richting het kleedlokaal en later de kantine. Want vandaag zou Shaffy 15 pizza’s bezorgen, als gevolg van een weddenschap die hij was aangegaan met de rest van het team. Het voltallige tweede bleef natuurlijk zitten vandaag, inclusief de gastspelers, inclusief alle geblesseerden. De pizza’s smaakten eigenlijk naar meer en de volgende weddenschap voor 15 pizza’s is alweer gemaakt.

Voor Baolder2 komt er nu een weekje rust, want met pasen zijn er geen wedstrijden. Alle belang gaat dan naar Baolder1, dat 2 wedstrijden mag afwerken tegen Ysselstein en de punten hard nodig heeft. Na pasen volgen de laatste 6 wedstrijden van de competitie. Met nog 6 duels te gaan staat Baolder2 aan kop, met 3 verliespunten minder dan MMC en 5 verliespunten minder dan HBSV. Beide achtervolgers komen nog naar Baarlo, dus dat belooft een spannend slot te worden van de competitie. Blijft Baolder2 zijn koppositie behouden? Op zondag 28 april gaat Baolder2 op bezoek bij Swalmen2 waarna HBSV2 op dinsdag 30 april naar Baarlo komt. Vervolgens mag Baolder2 op bezoek in het Ven, op 12 mei komt MMC op bezoek in De Meeren. Mooie wedstrijden in het vooruitzicht, waarbij Baolder2 hoopt op de grote steun van de toeschouwers, de gisteren ook met grote getalen aanwezig waren.

We gaan het zien, eerst een weekend paaseieren zoeken en genieten van de Kastelendag in Baarlo op maandag 22 april. Daarna weer focus op voetbal voor Baolder2!

Uw anonieme verslaggever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019