Dubbele cijfers

Swalmen2 Baolder2 competitie
30 april 2019

Zondag 28 april 2019, matchday versus Swalmen. Swalmen staat bij ons doorgaans bekent als één van de enige ploegen in de competitie die de voetballende oplossing zoekt. In het verleden heeft dit altijd leuke wedstrijden opgeleverd waarbij Baolder 2 na 90 minuten met de 3 punten in handen stond. Te hopen was dat Baolder 2 ook op deze zondag de 3 punten mee zou nemen uit Zjwame, 3 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

Terwijl Baolder 2 zich focuste op de warming-up, lag de aandacht van de staf bij de wedstrijd van Swalmen 3. Vanuit de kantine werd er opgemerkt dat er wel heel veel en makkelijk goals vielen van Zjwame. Besloten werd dus om dit maar eens van dichterbij te gaan ‘bewonderen’. Resultaat: 2 uittrappen van de keeper 20 meter van de achterlijn vandaan over de zijlijn, 1 uittrap verwerkt tot corner(?!) en veel te veel goals. Een echte zogeheten kelderklasse wedstrijd zou je kunnen zeggen.

Oké goed, even over Baolder 2. Vandaag verstrekt met een aantal spelers terugkerend van blessures en spelers die minuten moesten maken. Ook de jeugdige Sil, Juul en Robin sloten vandaag bij ons aan, waarvoor dank! Het begint er sterk op te lijken dat deze jongens niet willen vergeten hoe het voelt om te winnen, vandaar dat ze telkens maar weer bij ons aansluiten.

Over naar de wedstrijd dan maar! Swalmen 2 probeerde ook vandaag de voetballende oplossing te zoeken en deed dit aan het begin van de wedstrijd ook zeer verdienstelijk. Swalmen had het meeste balbezit, maar tot echte kansen leidde dit niet. Een uittrap van Jarno viel zomaar over de gehele verdediging heen en Tayo besloot om het gas maar eens open te zetten. En als Tayo gaat rennen… inderdaad dan houdt niemand hem meer bij, 0-1. Aan beide kanten werden vervolgens geen echte kansen gecreëerd en zo gebeurde er eigenlijk niet al te veel. Maar ineens was daar Jort Pouls (een van de spelers die een overwinning wilde proeven) met de 0-2. De wedstrijd leek onze kant op te gaan draaien. Om dit kracht bij te zetten, ging Tayo er nog maar eens op de brommer vandoor na een steekpass van Timp. Schijnbaar rende Timp zo hard door dat hij weer tegelijk met Tayo voor de keeper stond, na het zeggen van ‘Tayo ik ben er ook’ besloot hij de bal af te leggen en was het voor Timp binnentikken voor de 0-3. Timp dacht “ik vind het wel mooi geweest” en besloot achter de boarding langs alvast naar huis te lopen.

Rust, tiëd veur tieje!

Na de rust was het Baolder 2 dat de wedstrijd domineerde, mede door een tegenvallend Swalmen dat niet het beste van zichzelf liet zien. Swalmen speelde in de 2e helft totaal niet meer als team, met als gevolg dat Baolder 2 de enige ploeg was met kansen en Jarno op basis van de 2e helft niet zou hoeven douchen, leek het…

Met het meeste slechte schot en met het meest slechte optreden van de keeper, was het JK36 die de 0-4 tegen de touwen schoot. En trots dat hij was dat hij had gescoord, zal dit komen door de druk die Baolder 2 hem op had gelegd omdat hij in de spits stond? Jort zou zeggen, ‘druk? Wat is dat?’.

De wedstrijd leek in elk geval wel gespeeld en Baolder 2 kon aan het doelsaldo gaan werken. Mike zou Mike niet zijn als ook hij met enige regelmaat zijn doelpunt mee zou pikken, en dit was toch alweer even geleden. Mike besloot om op aanleggen van Kay (beter bekend als schedel, of luchtballon) de 0-5 binnen te werken. Hierna volgde de gaols zich in een rap tempo en was het 2 minuten later de ingevallen jeugdige Robin die de 0-6 binnenschoot.

De eveneens ingevallen Invalbird kreeg het voor elkaar om binnen een tijdsbestek van 15 minuten 1 assist en 3 goals te leveren, 0-9.

Ondertussen werd er contact gelegd in Kroatië waar Niels zich bevond, ‘stuur maar een tikkie bij 0-10’. Zo gezegd zo gedaan, Robin bezorgde ons de 0-10 en het rondje van Niels. Niels bedankt!

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor Swalmen, ging de bal ook nog op de stip. Jarno vroeg toestemming aan René en kreeg gehoor. Het zal toch niet dat het Beest na zijn eerdere assist op de 1-0 nu ook nog zou scoren? Precies, Jarno kwam van een koude kermis thuis en kon al snel gaan afdruipen onder de douche. Hoe overtuigend het beest aan kwam lopen, zo slecht was deze pingel ingeschoten. Naar eigen zeggen was hij onder de indruk van de beweging van de keeper en wist hij zich geen raad meer.
2 minuten later kreeg Baolder 2 opnieuw een penalty. Het was good old Bati, die nog niet had gescoord, die Jarno even wilden laten zien hoe je een penalty moet nemen. Ik weet niet of het de bedoeling is om deze vervolgens op de lat te schieten? Maar ook deze ging mis. Gezien de stand leidde het missen van 2 penalty’s tot veel gelach langs de zijlijn.
Jarno was zo sportief om het team een rondje te geven voor zijn gemiste penalty, en de terugreis naar Baolder werd ingezet.

Deze week geen uitgebreide 3e helft, de krachten moeten gespaard worden voor aankomende dinsdag tegen HBSV. Een echte topper in de race voor het kampioenschap. Jou zien we natuurlijk toch ook op dinsdag 30 april om 19:30 op Sportpark de Meeren?!

Uw verslaggever, Renzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019