Belangrijke winst op concurrent HBSV zorgt voor sterke derde helft

HBSV2 Baolder2 competitie
8 april 2019

Afgelopen zondag stond de topper tegen HBSV op het programma voor de mannen van Baolder 2. Op de tot nu toe mooiste dag van 2019 werd en met auto’s en fietsen afgereisd naar Hout Blerick. Dit werd gedaan met maar liefst 23 spelers en nog een aantal leden van de technische staf. Helaas waren er zeven spelers geblesseerd en een aantal jongens kwamen net terug van blessures dus was het puzzelen geblazen voor trainer René. Onze trainer had hier echter goed over nagedacht en er stond dan ook een waardig tweede op het hoofdveld van HBSV. De vorige week besproken wijzigingen in de wedstrijdvoorbereiding werden toch nog maar een week uitgesteld omdat een aantal spelers het hier nog niet helemaal mee eens is. Als voetballer heb je natuurlijk altijd de intentie om op zondag beslissend te zijn voor je team. Ook deze week was dat het geval bij de mannen van Baolder 2 echter bleek er een man op het veld te staan die zich dit ook had voorgenomen, helaas was dit de scheidsrechter. De man die voor de wedstrijd al aanhaalde graag met kaarten te willen strooien liet dit ook niet na en floot voor bijna ieder contact dat spelers hadden tijdens de wedstrijd. Later in de kantine hoorden we dat dit zijn normale niveau was dus wij wensen HBSV 2 nog veel sterkte met deze man.

De wedstrijd begon aftastend, waarschijnlijk omdat beide ploegen zich realiseerden dat er veel op het spel stond vandaag. Na 5 minuten begon Baolder 2 de wedstrijd meer naar zich toe te trekken wat uiteindelijk resulteerde in de 1-0. Noud ging op links zijn tegenstander voorbij en vond Ruben met een lage strakke voorzet, die de bal gecontroleerd binnen tikte. Net voor rust kwam Baolder 2 zelfs op 2-0. Een lange bal werd slecht ingeschat door de verdediging van HBSV waardoor de keeper het noodzakelijk vond om uit te komen. Good old Bati was echter eerder bij de bal en omspeelde de keeper waarna hij vanuit buiten de 16 met een bekeken boogbal via de binnenkant van de paal de 2-0 binnenschoot. De tweede helft begon hetzelfde en Baolder 2 leek alles onder controle te hebben. Helaas vond de scheidsrechter een overtreding van Ruben zo zwaar dat hij een rode kaart trok. Fehran moest het veld verlaten omdat de scheids Ruben en Fehran door elkaar haalde. Heel logisch natuurlijk. Net voor het einde kwam HBSV terug tot 2-1 waardoor er nog een erg spannende slotfase met 7 minuten blessuretijd aanbrak. Uiteindelijk wist Baolder 2 te ontsnappen aan een tweede tegendoelpunt waardoor de drie punten binnen waren! Niels die de gehele wedstrijd de spits van HBSV in zijn broekzak had werd uiteindelijk gekozen tot man of the match. Trainer René had via via gehoord dat Jurgen Klopp nog bezig was met een biografie waardoor hij besloot een aantal beelden van Niels op te sturen naar Liverpool. Klopp was erg onder de indruk van Niels en omschreef hem als volgt: ‘Niels maakt elke ploeg beter en is tegelijkertijd de zwakste schakel van het team’. Natuurlijk kon Klopp de naam van Niels niet gebruiken in zijn biografie waardoor hij de naam van Niels uiteindelijk veranderde in Norbert Schmelzer. De geruchten gaan dat Schmelzer bij Dortmund nog steeds de Niels van Dortmund wordt genoemd.

Nog voordat iedereen in het kleedlokaal was werd de eerste fles dropshot van vandaag al geopend die met veel plezier werd opgedronken. De spelers die eigenlijk nog andere verplichtingen hadden op deze mooie zondag konden het niet laten om toch een aantal biertjes mee te drinken op het terras van HBSV. Onze excuses voor de mensen die aan het wachten waren op deze jongens maar het is niet voor niets Sunday for the boys! De eerste rondjes bier smaakten heerlijk waarna er om half 3 nogmaals afgetrapt werd op het hoofdveld van HBSV. Het eerste van HBSV speelde een competitiewedstrijd tegen MVC 1. Helaas was deze wedstrijd van zo’n slecht niveau dat de aandacht al snel weer werd verlegd naar het bier en de leuke verhalen. Ard concludeerde dan ook rond de 60ste minuut dat de wedstrijd zelfs niet leuk was als je er met de rug naartoe zat. Zo zie je maar weer dat Ard niet alleen verstand heeft van kaas maar ook van voetbal. De mannen van Baolder 2 keken in de 80ste minuut toch nog een keer naar de wedstrijd omdat een aantal mensen aan tafel voorspelden dat er een doelpunt ging vallen. Bram twijfelde dan ook geen seconde en besloot dit voorspelde doelpunt te filmen. Uit de corner kwam de bal op de hand van een HBSV speler waardoor de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Er werd geschreeuwd naar de scheids om het filmpje van Bram te komen bekijken maar helaas is er nog geen VAR in het amateurvoetbal waardoor Bree op 1-1 kwam. Na de wedstrijd werd de pas 17-jarige scheidsrechter geconfronteerd met deze beelden maar hij kwam met zo’n goede uitleg dat de mannen van Baolder 2 niets anders konden dan de scheids gelijk geven.

Gelukkig was Theo Janssen afgelopen zondag ook weer van de partij en kwamen we erachter dat hij tijdens zijn voetbalcarrière niet alleen voor onder ander FC Twente en Vitesse heeft gespeeld. Na het raadplegen van Wikipedia bleek dat hij in de jeugd van Meterik, Ysselsteyn en MMC Weert had gespeeld. Hierdoor was hij benieuwd naar de uitslagen van de concurrenten van zijn voormalige clubs waardoor hij toch maar eens een rondje voetbalclubs gingen bellen om tussenstanden of eindstanden op te vragen. Het kantinepersoneel van HBSV was zo blij met de derde helft die Baolder 2 was gestart dat er rond vijf uur een ketel soep werd geserveerd aan de jongens. De barman bleek gelukkig genoeg horeca-ervaring te hebben want hij bracht ook nog een rondje bier van de club. Dit om te voorkomen dat we de biersmaak in onze monden kwijt zouden raken, klasse! Toen zelfs de spelers van HBSV 1 al naar huis gingen besloten de mannen van Baolder 2 dat het voor hun ook tijd was om eens terug te keren naar het mooie Baarlo. Hierbij ontstond er een discussie over de volgende locatie waardoor de hulp van Theo Janssen nog een keer nodig was deze zondag. Zoals algemeen bekend staat het leven van Theo Janssen maar in het teken van een aantal dingen. Dit zijn natuurlijk voetbal, bier, sigaretten en vrouwen. Al snel werd geconcludeerd dat alleen het laatste aspect nog niet aanwezig was op deze Sunday. Snel pakte Theo zijn telefoon om zijn laatste belminuten te besteden aan een telefoontje naar onze eigen kantine. De telefoniste van VV Baarlo werd op het begin even overdonderd door de vraag: “zitten er nog dames in de kantine?”. Uiteindelijk begon ze met tegenzin toch hardop te tellen hoeveel dames er nog aanwezig waren. Theo is natuurlijk niet de moeilijkste want toen de telefoniste tijdens het tellen al bij de vijf aankwam was hij meteen overtuigd. De fiets op en snel naar de Meeren!

HBSV2 Baolder2 Theo JanssenOnderweg werd er nog even gestopt bij Chris om daar nog een fles dropshot te halen want die had erg goed gesmaakt ‘s middags. Eenmaal aangekomen in de kantine was Baarlo 1 net van start gegaan met het vieren van hun overwinning. Ook de dames waren natuurlijk nog aanwezig en die waren na het telefoontje van Theo Janssen toch wel erg benieuwd geworden wie zich daarna nog zou gaan melden in de kantine. Door middel van nummerherkenning op de telefoon in de Meeren probeerden ze dan ook via Whatsapp contact te zoeken met Theo. Helaas voor de dames was Theo zo slim geweest om zijn nummerherkenning uit te schakelen waardoor ze de verkeerde persoon aan het appen waren (zie foto). Toen uiteindelijk ook de kantine ging sluiten werd er nog met een flinke groep besloten om af te gaan sluiten bij Centraal. Op de weg naar Centraal kreeg Timp nog een klein ongelukje met de fiets omdat hij waarschijnlijk snel naar huis wilden om nog even te leren voor zijn examen van maandag. Niet getreurd Timpie, er zijn altijd nog herkansingen. Uiteindelijk stonden er bij Centraal zo veel voetbaltassen dat eigenaar Jeroen waarschijnlijk gaat investeren in een tassenrek voor de spelers en speelsters van VV Baarlo. De overwinningen van de selectie werden in het dorp nog tot in de late uurtjes gevierd met shots en bier.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen angstgegner Helden 3 op het programma. Wij rekenen natuurlijk op jullie support en mochten jullie ook zin hebben in een leuke derde helft, kom dan vooral met de fiets naar de Meeren.

Uw verslaggever Bram Reumkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019