Baolder on tour!

Spaubeek2 Baolder2
15 januari 2019

Vorig jaar werd er voor het eerst een ‘trainingskamp’ belegd door de selectie van vv Baarlo en aangezien dit een groot succes was, werd er ook dit jaar weer een dag/nacht vullend programma geregeld. Vorig jaar werd er een bezoek gebracht aan Margraten en de gastheer van 2019 was in de zomer van 2018 al bekend. Spaubeek was toen de tegenstander van Baarlo 2 in de nacompetitie, beschikt over een kunstgrasveld en was dus al snel vastgelegd.

Om 11.00 uur werd er verzameld bij Sjiwa, hier werden de blikken bier uit de koeling gehaald en ingeladen en ook de cadeautjes voor de tombola werden verzameld. Ook dit jaar werden er weer een aantal gasten uitgenodigd, dit jaar waren de ereleden van de busreis: Hay Peeters, Peter Wijhers, Jan Smits en Edwin Peeters, heren bedankt voor het meegaan en tot volgend jaar. Mocht je volgend jaar ook mee willen? Reserveren kan, dames hebben voorrang.

De meest technische speler van de dag was trouwens de buschauffeur, hij slalomde razendsnel door de Veldstraat heen en was absoluut niet bang. Eenmaal op de snelweg besloten Bram en Jarno alvast de loten voor de tombola te gaan verkopen i.v.m. de verwachte tijdsdruk.

Na een klein uurtje in de bus te hebben gezeten kwam de selectie aan bij kasteel Doenraede, hier stond gastheer/gastspeler Roy Smits te wachten om de heren te voorzien van een lunch. Op een mooie locatie ontbrak het nergens aan. Jus d’orange, belegde broodjes, soep, knappe gastvrouwen, kroketten en niet te vergeten spa blauw voor de zeer (na)dorstige spelers. Roy bedankt voor het regelen voor deze lunch en ook bij deze: tot volgend jaar, mits we dan ook weer twee kratjes bier gesponsord krijgen 😊.

Vervolgens werd de tocht ingezet naar het natte Spaubeek. Hier werd door Baarlo 2 meteen het kleedlokaal opgezocht en Baarlo 1 zocht de kantine op.

Baarlo 2 trad aan met enkele gastspelers: Robin, Sil en Tonny (JO-19), Pient (3e) en Roy Smits (Doenraadse boys 8). Het eerste half uur was net zo slecht als het weer. Weinig rust aan de bal en er werden de gekste capriolen uitgehaald. Na een half uur werd het wat beter en werden de eerste kansjes gecreëerd, maar nog geen succes, 0-0 ruststand.

Was het een koffiezetapparaat? Nee het was toch echt de lokale theekan… Ard bleek meer verstand van kaas te hebben dan van theekannen want het duurde welgeteld 3 minuten en 16 seconden voordat er ook maar een druppel uitkwam… uit de theekan bedoelen we trouwens!

In de tweede helft startte ook Renzo die net zoals Ruben lang geblesseerd is geweest. Na enkele minuten in de tweede helft struikelde Ard over een lokale theekan en zo ging de bal op de stip, penalty. Svetlap mocht deze bij afwezigheid van Wijhers nemen en aangezien de keeper nog net niet voor het fluitje van de scheidsrechter al een hoek had gekozen was dit een koud kunstje, 0-1. Na 60 minuten kwam ook Roy in de ploeg en ging Baarlo achterin 1 op 1 spelen. Het leek hierdoor meer op een 5-0-5 opstelling met voorin de 5 R’s. Ruben, Renzo, Roy, Raffy en Robin.

Baarlo was in de tweede helft een stuk sterker en er werd bij vlagen zeer goed gevoetbald, kansen die weg werden gegeven kwamen voort uit eigen fouten, maar de 0-2 kon niet uitblijven. Deze werd dan ook gemaakt door niemand anders dan Roy Smits… Vader Jan zat nog in de kantine (iets met een krat Jupiler), maar Roy had maar een halve kans nodig om de bal binnen te kopen, na een goede voorzet van Renzo.

Een 0-2 overwinning en bij Baarlo 2 lijkt iedereen klaar te zijn voor de topper tegen HBSV 2.

Na een warme douche voor de meeste, werd door Baarlo 1 de warming up begonnen. De conclusie van de eerste helft kon als volgt getrokken worden:

  • Mike en Jacques hadden elkaar gemist want er werd over van alles en nog wat bijgepraat.
  • De zwarte uittenues van Baarlo zijn niet geschikt voor avondwedstrijden, maar goed dat wij geen Bruno Martins Indi hebben, want dan waren we geheel onzichtbaar geweest.
  • Het niveau lag niet hoog en zo werd er net voor rust zelfs de 1-0 weggegeven door een gat in de defensie.

In de tweede helft werd het wat meer open en werden er kansen gecreëerd aan beide kanten, maar bij Baarlo stond het vizier niet op scherp. Arman miste een kans waarvoor je in de competitie een boete voor zou krijgen, maar goed, ook hij zal het wel koud gehad hebben….10 minuten voor tijd werd het via een zondagsschot nog 2-0. En zo was het Spaubeek 1/2 – Baarlo 1/2 uitslag: 2-2.

Verlengen dus. De 3e helft werd in liters geteld en deze was Spaubeek: 12 liter – Baarlo 168 liter.

Na de wedstrijd werd er door de thuisclub gezorgd voor een buffet met sla, rijst en warm vlees. Allemaal keurig verzorgd en waarvoor dank namens Baarlo. Menig speler van Baarlo was toch wel jaloers op Spaubeek, waarom? Dit was niet vanwege de mooie kantine, maar vanwege de biertafel in de kantine. We citeren de woorden van Niek Stemkens: ‘Ik ga ook zo’n tafel maken voor in de kantine van vv Baarlo’. Met andere woorden, half Baarlo kan  weer een appje verwachten want als er iemand twee linkerhanden heeft…

Na het laatste rondje van de selectiepot, werd om 8 uur de terugreis ingezet. Nadat er nog even gezwaaid werd naar de lokale chicks die deelnamen aan het Spaubeker kientoernooi kon het hoogtepunt van de dag beginnen de tombola. De spelers van Baarlo moesten zelf allemaal cadeautjes meenemen voor de tombola en ook vanuit de club werden er enkele cadeaus gesponsord. Enkele prijzen waren: Bierpakket, muntjes vv Baarlo, bierpakket, pieliewarmer, bierpakket, fles wijn, champagne, bierpakket, vvv attributen en nog veel meer.

Spreekstalmeester Niek leidde de tombola, Jeffrey was van de assists met het aangeven van de cadeaus en Bram liet zien goed te kunnen trekken (lootjes). Het was in de bus nog niet warm genoeg (standje sauna), maar toch had de buschauffeur het nog koud. Hij was dan ook zeer blij met de muts die hij won. Maar degene die het meest blij met zijn prijs was, is Schinkie, met lotnummer 69 won hij een condoom. “Nee die hoef ik niet”. Maar 5 minuten later werd deze toch in zijn portemonnee gestopt. De grote winnaars van de tombola waren Pient, Matthijs, Roy en René. Het gerucht gaat zelfs dat René maandagmorgen een afspraak bij de fysio had omdat hij door zijn rug was gegaan na het tillen van 22 liter omgezet in bierpakketten.

Eenmaal aangekomen werd er nog een groepsfoto gemaakt door fotograaf Jan (ook hiervoor dank). Waarna iedereen in de stromende regen al snel zijn eigen richting uitging. Een aantal spelers ging naar huis maar het gros van de spelers en ook zeker de technische straf niet te vergeten, ging verder met de 4e helft. Cafe Centraal en laterna ook Chris werden druk bezocht.

Voor Rob was het zijn ontgroening bij Chris en zo werd ook hij bekend met een Kaoje pils. In Neer hebben ze alleen maar Linjebaum. Er volgde nog vele serieuze, maar ook wat minder serieuze gesprekken. Maar een ding staat vast. Binnenkort gaat er een bezoek gepleegd worden aan Café Sjaen en met een beetje geluk gaat Vinne de strijd met Rob aan wie nu het meeste kan drinken. Quotering op Unibet keert x 8 uit bij een overwinning van Dennis. Maar goed misschien heeft Dennis een goede dag (de BudelDennis).

Tot zover deze zeer geslaagde dag, volgend jaar weer. Met nog meer tombola prijzen, nog beter voetbal, nog minder regen en nog meer gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019