Baarlo, Bieslo, Be…

Baolder2 Bielso2 comp
27 maart 2019

Eindelijk mocht er weer gevoetbald worden, de wedstrijden van Baarlo 2 werden de laatste weken aan de lopende band afgelast. Gelukkig waren de weergoden dit keer aan onze zijde en mocht er voor het eerst dit seizoen op het hoofdveld gevoetbald worden.

Rene beschikte over 17 fitte spelers. De opstelling was als volgt:
Jarno in de goal, Mike en Schinkie op de backposities. Niels en Mohammed Wijhers in het centrum. Trouwens de geruchten gaan dat het centrale duo na de wedstrijd samen nog een pleziertje hebben gehad. In het kader van idderein verdeent un trio….
Middenveld Kloet, Dennis en Timp op 10. Brian in de punt met daarnaast Bati en Svetlap.
Ard was nog in dromenland, hij zou toch niet weer te veel hebben gedronken op zaterdagavond…

Klokslag 11 uur was de aftrap en Baarlo domineerde de eerste 20 minuten. Wijhers op de lat, enkele schoten net over of naast. De keeper van Bieslo een aantal keer. Het zat niet mee in de eerste helft. De supporters waren in grote getalen opgekomen en ook Baarlo 1 was goed vertegenwoordigd langs de kant. Helaas vielen er ondanks de vele kansen geen doelpunten te zien in de eerste helft. In de rust kwamen Noud en Grubben erin voor Brian en Dennis.

De bezoekers uit Beesel waren niet helemaal scherp toen ze het kleedlokaal uitkwamen, maar goed, iedereen is onder de indruk van de overheerlijke thee die we in Baarlo krijgen. Met name de theekannen die maar liefst 23 jaar oud zijn maken veel indruk.
De 1-0 werd gemaakt door Svetlap. Een perfecte voorzet van Bati werd door Svetlap binnengewerkt. Hoe hij dit deed was niet goed te zien. Was het met zijn borst, met zijn been, met zijn andere been. Een ding was wel meer dan duidelijk, het was een goede aanname van Svetlap, dus 1-0.

Nog geen minuut later kreeg Baarlo een vrije trap aan de zijkant van het veld. Svetlap wist de bal ditmaal bij Bati te bezorgen en die prikte de bal eenvoudig binnen, 2-0 en wedstrijd in the pocket. Leek het…

Maar het spel werd hierna minder en minder, eigenlijk was de eerste helft zelfs beter, maar goed, dat deed er uiteindelijk niet toe. Ondertussen werden de lontjes van enkele spelers van Bieslo wat korter en werden er wat kaartjes gepakt voor commentaar op de wedstrijdleiding. Deze kaarten leken misschien wat overdreven, maar achteraf zal elke Draekesteaker uit Beesel begrijpen dat de kaarten terecht waren. Toch kwamen de groen-wit hemden op 2-1. Jarno had nog geen redding hoeven verrichten, maar toch viel de bal binnen. Een vrije trap bleef lang hangen en in de rebound was het 2-1.

Gelukkig was Baarlo niet onder de indruk van de tegentreffer en werd het meteen 3-1. Wederom een prima aangesneden vrije trap werd door Maarten Grubben naar Noud gekopt en die schoot netjes binnen. Toch was de wedstrijd nog steeds niet gespeeld… Jarno was even kleurenblind en schoot de bal zo bij de spits van Beesel in de voeten, 3-2…
Met nog tien minuten te spelen kregen de bezoekers toch weer hoop, maar die gaven ze zelf ook snel weer uit handen. De aanvoerder van Bieslo had dit weekend beter met de X-factor mee kunnen doen want hij was vocaal erg sterk, iets te sterk, 2 x geel en douchen.
Tegen 10 man wist Baarlo meteen op 4-2 te komen. Een perfecte vrije trap van Wijhers en Schinkie kopte kogelvrij de 4-2 binnen. De frustratie bij de buitenspeler van Bieslo was groot en hij was het ook moe dat Niels elk duel won. Hij besloot daarom maar voor de 7e keer door te gaan op een speler van Baarlo en de arbiter was dit moe, 2e geel en ook hij mocht gaan douchen. Ps. Hou de komende week de kelderklasse in de gaten want de speler van Bieslo maakt zeker kans om woensdag de week door midden te zagen met zijn vele slidings.
In de slotminuut werd het nog 5-2 door Shaffy, die zijn eerste treffer van het seizoen maakte.

5-2 overwinning, alweer een veel te lang stuk over de wedstrijd, de derde helft was veel leuker. Deze werd nog leuker toen bleek dat HBSV verloren had van IVO, jowwwww rondje van Niels. Hij besefte alleen niet dat Baarlo 2 de beste derde helft van de hele club heeft op dit moment en dit kostte hem dan ook meer dan 20 consumpties.

Het foute uur op de achtergrond, eigen spelers achter de bar (namens de werkgroep kantine vv Baarlo nog bedankt heren). Dames die verse broodjes gezond aan het maken waren en natuurlijk de 3 punten in het achterhoofd. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prima derde helft. Maar eigenlijk ging het weinig meer over voetballen. De hamvraag van de middag had ook te maken met vlees: maar iets ander vlees…
Aangezien wij lezers hebben van jong tot oud zullen wij niet in detail treden. De tussenstand is als volgt: 9 spelers zijn voorstander, 5 willen wel maar vinden het niks hebben, 3 spelers zijn tegen en we hadden enkele blanco stemmen. Mocht jou deze belangrijke vraag nog niet gesteld zijn, don’t worr. Volgende week zullen we rustig verder gaan over deze vraag.
Hopelijk kunnen we dan ook wat meer dames van de club deze vraag stellen, of de vraag in de andere richting. Voor het geval er nog praktijkvoorbeelden gegeven moeten worden, zal er een verlengstuk meegenomen worden. Dit zodat het voorbeeld ook bij alle spelers van Baarlo 2 gegeven kan worden. We zullen verder niet in detail treden over welke speler dit gaat.

De chips vloeide rijkelijk, de pils vloeide rijkelijk. Soms iets te… En ook de pure ice tea werd goed genuttigd. Dit was al met al een goede derde helft.

Volgende week Inspanning Voor Ontspanning 2 om 11:00 uur in de Meeren.
En daarna MATCHDAY, wat houd dit in? Snacks, meters bier, Ajax-Psv en natuurlijk geheel Baarlo 2 aanwezig met het fietske.
De boetepotcommissie heeft besloten: Zondag niet met de fiets en niet mee buizen is €5 boete!

Tot zondag in De Meeren, 11.00 uur tot laat in de middag…

Uw verslaggever Jarno Hertsig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019