50 punten!

Baolder2 RKMSV2 comp
30 mei 2019

50 punten, 62 doelpunten, 16 tegendoelpunten, KAMPIOEN

Voor de minder slimme lezers onder ons: Degene met de meeste punten wordt kampioen. Voor degene die wel wat meer voetbalverstand hebben, hierbij de uitleg hoe je kampioen wordt:
1) Zorg voor een groep die bestaat uit jonge honden en oude rotten.
2) Zorg voor een trainer die in de wedstrijdbespreking alleen maar praat over zijn alcoholische versnaperingen.
3) Zorg voor een grensrechter die goed in de groep ligt en tevens de zoon van de leider is.
4) Zorg voor een leider die na 27 jaar afscheid neemt en aardig wat traantjes wegpinkt.
5) Zorg ervoor dat je bij BAOLDER 2 zit.

Tekenend voor dit seizoen werd de wedstrijd tegen Meijel 2. Koste wat kost wilden de spelers van Baarlo 2 deze wedstrijd nog winnend afsluiten. Vooraf werd besloten dat Baarlo 2 andere teams ging uithelpen dit weekend. Maarten C, Svetlap en Ferhanno gingen met het derde mee. Bati en Mike mochten maar een helftje ballen omdat ze nog bij 1 aan moesten sluiten. Voor Rene werd het dus een beetje puzzelen, alhoewel puzzelen. Nee hoor, gewoon 3-3-4 spelen.
Jarno- Brian – Niels – Mike – Ardje – Stan C. – Timpie – Shaffy – Noud – Grubben – Rups

In Meijel werd er eerder dit seizoen na een knappe comeback met 3-2 gewonnen van RKMSV 2, overigens een vrij sterke ploeg, die een mindere eerste seizoenshelft heeft gehad. Toch wist Meijel zich in het begin geen raad met de 4 aanvallers van Baarlo. Na 3 minuten was er al een 1-0 voorsprong voor Baarlo, Ard wist Maarten Grubben weg te sturen en die wist zijn 5e seizoenstreffer te noteren. Maarten die zichzelf de bijnaam kopscorer heeft gegeven, scoort normaal alleen maar met zijn hoofd, maar ook met zijn rechter kan hij dus een bal binnenschieten.
Baarlo bleef ijzersterk en kwam ook al snel op 2-0. Een vrije trap van Stan Canjels (die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde), kwam op het hoofd van Ard en die kopte de bal schitterend in. Eigenlijk moeten we twee spelmomenten van Ard in elkaar knopen en zo heb je het doelpunt van Van Persie tegen Spanje. Ard besloot eerst de bal over de keeper te koppen en 1 minuut later zette hij zijn zweefduik in over een tegenstander, resultaat: pijnlijke schouder en wissel, het waren 15 leuke minuten.
‘Tikki Takki’ Tonny mocht het speelveld betreden. De familie Boots is steeds nadrukkelijker aanwezig in de Meeren, want zuslief staat sindskort achter de bar. Goed bezig VV Baarlo, dames achter de bar, blijkt altijd al voor dorstige mannen te zorgen.

2-0 na een kwartier spelen, niks aan de hand. Alhoewel… Meijel gaf niet op en 2 kansen werden 2 doelpunten. Dat is het risico van 3 verdedigers. 2-2 en we kunnen weer opnieuw beginnen. Met dank aan de keeper van Meijel kreeg Baarlo al snel weer de kans op de voorsprong. Ietwat lomp inkomen en een dik terechte penalty. Je zag Bati balen op de bank. Noud en Bati beide 8 doelpunten en gedeeld topscorer tot vandaag. Noud schoot de bal feilloos binnen en zo stond Baarlo weer op 3-2. Tjaa Bati had je die penalty in Swalmen maar moeten scoren.

5 doelpunten, jullie zullen wel denken, tijd voor de rust, maar nee hoor.
Eerst een liedje:
Zie ginds komt de stoomboot uit Maasbree weer aan,
Hij brengt ons scheidsrechter Twan, laat die fluit maar gaan.
Hoe harder zijn fluitje, geef die penalty maar weer,
Jarno klapt in zijn handen en dat was de kans alweer.

De penalty ging een meter langs en zo was het toch tijd voor ranja en thee. In de rust moest Mike het veld verlaten en kwam Bati in het veld. Grubben weer terug naar achteren en verder dezelfde tactiek.

De tweede helft was het niveau bij Baarlo niet meer zo hoog, maar misschien moeten we ook wel gewoon een compliment aan Meijel geven. Prima ploeg. Feitje: Baarlo 16 tegendoelpunten dit seizoen, 4 tegen Meijel. Is toch een kwart. Beide teams kregen enkele kansen om nog een doelpunt te maken, maar het spel speelde zich voortdurend af op de helft van Baarlo. Jarno had voor dit weekend nog tegen René gezegd: ‘Saai seizoen’. Nou bij deze, daar heeft hij spijt van. Echter maakte hij zijn bijnaam als Beest wel waar in deze wedstrijd. Hoogtepunt: de tweede penalty van Meijel. Jarno stopte de penalty, oké dat was Cillesen ook nog wel gelukt, maar de rebound pakte hij op katachtige wijze.

Baarlo besloot toch iets defensiever te gaan spelen om de 3-2 vast te houden en moest het hebben van enkele uitbraken van bijvoorbeeld Timpie. Waarom moeten we Timpie benoemen? Hij is samen met Niels en Bob verkozen tot speler van het jaar. Van harte mannen, het is dik en dik terecht.
Meijel kon nog wel een uur doorvoetballen maar ze riepen het zelf al: die keeper heeft alles.

Aangezien we allemaal van karaoke houden, nog maar een liedje:
Afscheid nemen bestaat niet…
Vandaag is rood…
Houdoe en bedankt olé olé…

Allemaal liedjes die toepasselijk zijn bij het afscheid van Henk Theeuwen. Na 27 jaar stopt Henk er mee en het afscheid had niet mooier kunnen zijn dan een kampioenschap. Henk bedankt, tijdens de receptie komen we hier namens het 2e nog op terug. Zaterdag 15 juni, hebben jullie die datum al genoteerd?

Op verzoek van Baarlo 2 moest Henk het veld met een rode kaart verlaten en Henk zou Henk niet zijn als hij niet in tranen het speelveld verliet. Schitterend, zoveel passie dat Henk heeft voor Baarlo 2. Bob als je dit verslag leest, leg vast wat zakdoekjes klaar voor Henk, want wij voelen hem alweer aankomen!

3-2 overwinning, tweede keer dit seizoen al tegen Meijel. Dik verdiend kampioenschap, Meijel nog bedankt voor het cadeautje dat jullie meenamen 😉.

Aangezien een verslag van Baolder 2 maar 1000 woorden mag zijn, de derde tot en met 9e helft komen in deel 2…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@ seizoen 2018 - 2019